Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Mαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο για το περιβάλλον
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διαγωνισμός γραπτής έκθεσης για το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο του σχολικού Έτους 2010 – 11. Ως πρότυπο λειτούργησε ο πετυχημένος θεσμός Βουλής των Εφήβων και οι μαθητές των σχολείων της Λάρισας, που συμμετείχαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, έχουν να λένε ότι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες.

Φέτος το θέμα ήταν η “Xρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δήμο Λαρισαίων” και οι αξιολογότερες εργασίες που γράφτηκαν από τους μαθητές θα συζητηθούν στη καθιερωμένη εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, σήμερα Πέμπτη, 5 Μαϊου, στις 7.30 μ.μ.

- Συμμετέχοντας και εγώ τα προηγούμενα χρόνια στην Επιτροπή των Εκπαιδευτικών για τη αξιολόγηση των εργασιών, έχω να πω ότι πρόκειται πράγματι για ένα πολύ πετυχημένο θεσμό που αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο το μεράκι μαθητών και καθηγητών. Ηταν μια μένα συναρπαστική εμπειρία η συμμετοχή μου τα προηγούμενα χρόνια στην Επιτροπή, όπου για ώρες ολόκληρες διορθώναμε δοκίμια και συζητούσαμε, τα μέλη της Επιτροπής – o Γιάννης (ΠΕ03), η Αργυρώ (ΠΕ02), η Ευαγγελία (ΠΕ02), ο Λεωνίδας (ο και εκλεκτός συνάδελφος ΠΕ01), ο Ηλίας (ΠΕ18, τεχν. γεωπονίας), κι΄ εγώ  – για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες των μαθητών μας, αγχωνόμασταν αν η ανοικτή εκδήλωση θα είχε επιτυχία – και, τελικά, πάντα είχε γιατί έπεφτε πολύ μεράκι απ΄ όλους και, κυρίως, από τους μαθητές μας, οι οποίοι με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους πολλά είχαν εμάς τους μεγάλους να μας διδάξουν. Θα ήθελα να (ξανα-) είμαι εκεί σήμερα, αλλά επειδή το όμορφο Γαλαξίδι, όπου υπηρετώ τη φετινή χρονιά, πέφτει λιγάκι μακριά από τη Λάρισα, στέλνω δια της παρούσης την αγάπη και τις ευχές μου, στους συναδέλφους και τους μαθητές - για καλή επιτυχία!

Χάρης Ανδρεόπουλος
ΠΕο1, Γυμνασίου & ΓΕΛ Γαλαξιδίου


* Ρεπορτάζ για το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο για το περιβάλλον, στο Larissanet : Mαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο για το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου