Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Tα Θρησκευτικά στο Δημοτικό

Ημερίδα στην Ελασσόνα

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 6ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαος Γκανάκος σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελασσόνας, τον υπεύθυνο του ΚΠΕ, κ. Σπυρίδωνα Αναγνωστάκη και την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, οργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς του Μαθήματος των Θρησκευτικών της ΣΤ΄ τάξης που εργάζονται στις Σχολικές Μονάδες της 6ης εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας. Η επιμορφωτική δράση αναφέρεται και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες και με τους αντίστοιχους εισηγητές :

α. «Η σχέση Μοναχισμού και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Μάθημα των Θρησκευτικών της ΣΤ΄τάξης», με εισηγητή τον π. Χαρίτωνα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας.

β. «Η Εκκλησία στο έργο της Εκπαίδευσης. Συνθετική χρήση του εγχειριδίου των Θρησκευτικών της ΣΤ΄ τάξης με την Εκκλησιαστική Ζωή και Παράδοση», με εισηγητή τον π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο, της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας.

γ. «Το Αναλυτικό και το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών της ΣΤ΄τάξης», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Γκανάκο, Σχολικό Σύμβουλο της 6ης Περιφέρειας Π.Ε.Λάρισας.

δ. «Το Μάθημα των Θρησκευτικών διαμορφώνει το Ορθόδοξο Ήθος που είναι η αναγκαία ηθική προϋπόθεση για την κοινωνία μας», με εισηγητή τον κ. Ποντίκα Απόστολο, Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης
Λάρισας.

ε. «Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) στη Θρησκευτική κατάρτιση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης», με εισηγητή τον κ. Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, Θεολόγο- Δημοσιογράφο.

στ. « Η Οικουμενική διάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία», με εισηγητή τον κ. Φραγκούλη Αντώνιο, Σχολικό Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Η επιμορφωτική συνάντηση αφορά τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄τάξης όλων των
σχολείων πλήν των μονοθεσίων, όλους τους Διευθυντές των 4/θεσίων ως και 12/θεσίων Δημοτικών Σχολείων, καθώς και τους εκπαιδευτικούς των Ολοήμερων Σχολείων, πλήν των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, χωρίς να κωλύεται η ομαλή λειτουργία του ωρολογίου προγράμματος. Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 και από ώρας 08:30 έως 13:30. Η προσέλευση των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική, στο πλαίσιο των
επιμορφωτικών συναντήσεων του Σχολικού Συμβούλου με τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να κωλύεται η λειτουργία του διδακτικού προγράμματος των Σχολικών Μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου