Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

H παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία πέραν του ωραρίου διδασκαλίας

Tη πρόβλεψη του νόμου για τη παραμονή των εκπαιδευτικών της Β/θμιας στο σχολείο και πέραν του ωραρίου διδασκαλίας, για εξάωρο καθ’ ημέρα και μέχρι τριάντα ώρες την εβδομάδα, επισημαίνει εγκύκλιος της Δ/νσης Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καστοριάς.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση των εκπαιδευτικών για παραμονή στο σχολείο τους, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας, υφίσταται εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο, επισήμανση, επισήμανση η οποία εκτιμάται ότι αποτελεί έμμεση παρότρυνση προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για την ανάθεση εξωδιδακτικού έργου σε εκπαιδευτικούς και κυρίως προς εκείνους που δεν συμπληρώνουν το προβλεπόμενο – βάσει των ετών υπηρεσίας τους - ωράριο διδασκαλίας. Ειδικότερα στην εγκύκλιο(http://dide.kas.sch.gr/various/staff.doc), την οποία δημοσιεύουμε λόγω μείζονος ενδιαφέροντος, αναφέρονται τα εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καστοριά: 31-08-2010

Ταχ. Δ/νση : Καραολή 10,
T.K. : 521 00
Πληροφορίες: Γ. Σπίγγος
Τηλέφωνο : (24670) 55216
Fax : (24670) 55216
E-mail : mail@dide.kas.sch.gr


ΘΕΜΑ: «Παραμονή Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο σχολείο»


Σύμφωνα όμως με την ισχύουσα νομοθεσία του Ν. 1566/1985 άρθρο 13 παρ. 8 που ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14 του παρ. 20 του ίδιου νόμου, κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι πάνω από έξι ώρες την ημέρα και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.

1) Εκπαιδευτικοί με διοικητικά καθήκοντα:

Για τους εκπαιδευτικούς με διοικητικά καθήκοντα η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει σαφώς τα καθήκοντά τους άρα αυτοί παραμένουν στο σχολείο καθημερινά για έξι ώρες και συνολικά 30 ώρες την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Υπεύθυνοι Τομέων των ΣΕΚ γνωρίζουν τα καθήκοντα τους και αποτελούν τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου.

2) Εκπαιδευτικοί χωρίς διοικητικά καθήκοντα:

Η υποχρέωση των εκπαιδευτικών για παραμονή στο σχολείο τους, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας, υφίσταται εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Στέλλα Κ. Τέγου - Στεργιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου