Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το θεσμό της Οικογένειας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτήριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 30/6/2010

Με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση των Σπουδών Οικογένειας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί και εισάγει ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το θεσμό της Οικογένειας, με τη στήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοδοξεί να προωθήσει την επιστήμη των οικογενειακών σπουδών παγκοσμίως, μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων, έρευνας και δημοσιεύσεων, να δημιουργήσει παγκόσμια εμπειρία στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο θεσμό της οικογένειας και να προωθήσει τη διεθνή και διαπανεπιστημιακή συνεργασία στις οικογενειακές σπουδές.

Από την Τρίτη 6 έως την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύσκεψη των εμπλεκόμενων πανεπιστημίων για το συντονισμό των δράσεων που αφορούν στη διδασκαλία και στην ανάπτυξη του προγράμματος.

Τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν μαζί με το Α.Π.Θ. ως ιδρυτικά Ιδρύματα-κλειδιά στο Consortium είναι αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στον τομέα των οικογενειακών σπουδών παγκοσμίως και προέρχονται από τις Η.Π.Α., την Αυστραλία, την Κίνα, την Ινδία και την Κορέα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το University of Nebraska-Lincoln των ΗΠΑ, το South China Normal University της Κίνας, το Seoul National University της Κορέας, το Tata Institute of Social Sciences της Ινδίας και το University of Newcastle Callaghan της Αυστραλίας.

Επιπλέον των ιδρυτικών πανεπιστημίων, 33 ακόμη πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το προσεχές φθινόπωρο, προβλέπεται να παρακολουθείται, μέσω τηλεκπαίδευσης, από πτυχιούχους Σχολών από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διδασκαλία 8 συνολικά μαθημάτων. Τα 6 είναι υποχρεωτικά μαθήματα για κάθε σπουδαστή και τα 2 επιλεγόμενα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης, διπλωματική εργασία και πρακτική άσκηση. Τα Υποχρεωτικά Μαθήματα του προγράμματος είναι τα παρακάτω:

Εισαγωγή στις Σπουδές Οικογένειας
Πολιτισμική ποικιλομορφία και οικογένεια
Ο Κύκλος Ζωής της Οικογένειας
Συγκριτική - Ιδεολογική Θεώρηση του θεσμού της Οικογένειας
Σχεδιασμός Προγράμματος Σπουδών Οικογένειας και Αξιολόγησή του
H έρευνα στις Σπουδές Οικογένειας

Οι φοιτητές του προγράμματος θα κάνουν πρακτική άσκηση σε οργανισμούς γονέων και πολυτέκνων, σε κοινωνικούς φορείς καθώς και σε ιδρύματα όπως το Παπάφειο, το Κέντρο Μελετών Πολύτεκνης Μητέρας, το ορφανοτροφείο Μέλισσα, το ΚΕΣΥΨΥ και πολλά άλλα.

_____________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου